Tüm Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo!
Tüm Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo!
Tüm Siparişlerinizde Ücretsiz Kargo!
2022 Yılının Moda Özeti: Trendler ve Skandallar

2022 Yılının Moda Özeti: Trendler ve Skandallar

2022 yılının son günlerine doğru adım atarken, moda severlerle birlikte bu yılın moda trendlerine ve skandallarına birlikte göz atalım.

2022 Yılının Parlayan Yıldızı: Valentino Pembesi

2022 yılının şüphesiz en dikkat çekici ve popüler rengi pembe oldu. Valentino markasının ünlü italyan tasarımcısı ve kreatif direktörlüğünü yapan Pierpaolo Piccoli’nin, 2022 koleksiyonunu baştan aşağıya pembe çıkartması, tüm sezonu etkisi altına aldı. Rengin muhteşem ve göz alıcı tonunu yakalamak için Pantone ile iş birliği yaptı. Piccoli’nin “tasarım, siluet, şekil, hacim, kesim ve doku açısından vurgulamak için modayı tek bir renk olarak kullanmak” düşüncesine dayanan renk seçimi ise kısa sürede Valentino markası ile özdeşleşerek birçok ünlü ismin favorisi haline geldi. Valentino Pembesi, MET Gala’dan Coachella'ya kadar çoğu etkinlikte Gigi Hadid, Zendaya, Nicola Peltz, Simone Ashley, Omar Apollo gibi isimlerin göz alıcı kombinleri arasında yer aldı. Üstelik; sadece kıyafet trendleri arasında değil makyaj trendleri arasında da Valentino Pembesi sıklıkla karşımıza çıkan renkler arasında yer alıyor.

Moda Her Zaman Aynı Etkiyi Yaratmaz: Balenciaga Skandalı

Balenciaga, şüphesiz uzun bir süre moda severlerin aklından çıkmayacak sezonun en büyük skandalına imzasını attı. Yeni satışa çıkacak hayvan figürlü çantalar için çocuk modellerinden yararlanan dünyaca ünlü marka, reklam fotoğraflarının uygunsuz ögeler içermesi nedeniyle hem sevenleri hem de halk tarafından olumsuz yorumlara maruz kaldı.

Hamile Giyimde Fark Yaratmak: Rihanna’nın Cesur Stili

Rihanna, sadece şarkılarıyla değil, giyim tarzıyla da kendinden söz ettiren isimler arasında karşımıza çıkıyor. Şık, cesur ve bir o kadar da özgür ruhunu, hamilelik süreci boyunca tarzına yansttı. Gündemde hamile kalmadan önce giyilen kıyafetlerin hamilelik sürecinde de giyebileceği, hamilelere özel kıyafetleri mantıksız bulması düşüncesi ile sansasyon yaratan ünlü isim, Paris Moda Haftası’nda tercih ettiği transparan kıyafetiyle 2022 yılının modasına damgasını vurdu.

2022 Yılının Nail Art Trendi: Hailey Bieber Tırnakları

Tarzı ve duruşundaki zarifliği ile ilgileri üzerine çeken isimler arasında yer alan Hailey Biber, oldukça sade ve şık duran bu tırnak stili ile herkesin beğenisini topladı. Beyaz sedefli tırnaklarını paylaşması üzerine kısa sürede viral olarak herkesin ellerinde bu renk ojeyi görmemize ve nail art sektöründe yeni bir trendin doğmasına neden oldu.

Paris Moda Haftası & Bella Hadid

En prestijli markaların yer aldığı Paris Moda Haftası’nın en yoğun ve en başarılı isimleri arasında öne çıkan Bella Hadid’e özel, üzerine kimyasallar ile sıfırdan elbise tasarlamaları 2022 yılında moda alanında akılda kalan en önemli sahnelerden birisiydi.

Her Yıl Olduğu Gibi Bu Sene de Adından Söz Ettirmeye Devam Ediyor: Met Gala 2022 & Kim Kardashian

Yardım kampanyası olarak her yıl düzenlenen Met Gala'nın bu sezonki konsepti “yıldızlı cazibe” olarak söylenebilir. ''Amerika’da Bir Moda Antolojisi'' (In America: An Anthology of Fashion) olarak açıklanan galanın teması 19. yüzyılın sonlarındaki “Gilled Age” Amerika’sına uzanıyor. Galada, ünlülerin stillerinin uygunluğu ise günlerce tartışıldı.

Kim Kardashian'ın galada Marilyn Monroe’ya ait bir elbiseyi müzeden kiralayarak tercih etmesi ise Met Gala’nın en çok konuşulan ikonik olayları arasında yerini aldı. Kardashian'ın elbiseye sığmaması ve taşlarının düşmesine neden olması nedeniyle oluşan hasarı tüm gala boyunca elindeki peluş kürk ile gizlemeye çalışması, elbiseyi kiraladığı müzeye hasarlı teslim etmesi ise moda camiasında büyük sansasyon yarattı.

Modada Euphoria Etkisi

Parlak, taşlı makyajlar, grafik çizgiler ve yüzü süsleyen parıltılı detaylar… Moda sektöründe 'cut out' elbiselerden taşlı, ışıltılı makyajlara ve hatta tırnaklara kadar HBO’nun yapımcısı olduğu sosyal ve gençlik problemlerini ele alan Euphoria, görselliğine özenilmesi sonucunda 2022 yılının moda trendleri arasında yerini aldı.